O NAMA

U Kuli, u srcu Bačke, Radionica za mašinsku obradu porodice Puškaš postoji već više od 40 godina a od 1982. svoju delatnost obavlja pod imenom “Čelik”.

Njen začetak je još davne 1952. godine kada je Andraš Puškaš, deda sadašnjeg vlasnika, kupio prvu mašinu – strug, i počeo da pruža usluge mašinske obrade svojim komšijama, poznanicima, sugradjanima…

Vremenom, zahvaljujući dobrom kvalitetu pruženih usluga, mala seoska bravarska radionica ima sve više i više posla. Pored oca u posao se sve više uključuje i sin Andraš, takodje metalac.

Mašinska obrada postala je osnovna delatnost porodice i 1982. godine Andraš Puškaš, registruje firmu – Samostalnu zanatsku metalostrugarsku radnju pod nazivom “ Čelik “ sa sedištem u ulici Josipa Kramera 59. u Kuli, gde se nalazi i danas. Nabavljaju  se nove mašine i zapošljavaju radnici. Proširuje se i poslovni prostor u skladu sa potrebama posla i zahtevima tržišta.

Pored osnivača Gospodina Andraša Puškaša u radionici rade njegova kćerka i sin.

  1. godine vodjenje firme preuzima sin Ferenc Puškaš.

Već naredne godine prateći dešavanja na području mašinske obrade ali i tendencije razvoja celukupnog privrednog sistema kod nas, proširuje delatnost i otvara trgovinu rezervnih delova za vozila putničkog, poljoprivrednog i teretnog programa .

Danas Z.M.R. Čelik , u okviru radionice za pružanje usluga mašinske obrade i trgovine delovima , zapošljava 20 -tak radnika (inženjeri, metalci, varioci, pomoćni radnici, trgovci, administrativni radnici…).

Stalnim praćenjem trendova na tržištu automobila, kamiona, radnih mašina,… kao i razvojem novih tehnologija u njihovoj izradi i održavanju. Zanatsko metalopreradjivačka radnja “Čelik” iz Kule usavršava i održava nivo kvaliteta svojih usluga te se ubraja među vodeće u mašinskoj obradi motora.